BCR, BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Financiara au finalizat cu succes vanzarea RomCard catre Provus

feature photo

Noua entitate va furniza servicii complete pentru tranzactiile prin carduri bancare clientilor din Romania si de peste hotare

 Bucuresti, Romania – 15 iulie 2010 – BCR SA, BRD SA, UniCredit Tiriac Bank SA, Raiffeisen Bank SA si Financiara SA, in calitate de actionari RomCard SA, au anuntat vanzarea integrala a companiei catre Provus Services Provider SA, un furnizor cu portofoliu solid in domeniul serviciilor procesarii de carduri. Capacitatea tehnica, financiara si comerciala a noului proprietar extinde perspectivele companiei romanesti, atat pe plan local, cat si peste hotare.

Deloitte si Reff & Asociatii au acordat asistenta financiara si juridica vanzatorilor, in timp ce compania Provus a beneficiat de asistenta juridica din partea Badea Clifford Chance.

Comentand pe marginea tranzactiei, I. Cem Yenigul, CEO Provus, a declarat: „Sinergia dintre Provus si RomCard imbinata cu experienta complementara si know-how-ul echipelor manageriale ale ambelor companii in domeniul emiterii, personalizarii cardurilor, administrarii serviciilor ATM si POS, procesarii tranzactiilor, e-commerce si m-commerce, va da posibilitatea noii entitati sa furnizeze o serie completa de servicii prin intermediul unui pachet integrat pentru clientii din Romania si din afara tarii. In prezent, Provus administreaza peste 1.500 terminale ATM, 4.500 terminale POS, 2,8 milioane carduri si 3,5 milioane tranzactii lunar”.

Domnul Yenigul si-a exprimat aprecierea pentru personalul constiincios si loial al RomCard, compania de pionierat in domeniul procesarii in Romania, pentru crearea celei mai valoroase afaceri pentru economia romaneasca sub conducerea profesionista a domnului Marin Mitroi. El a continuat: „Sunt profund recunoscator managementului si personalului celor patru mari banci din industria bancara romaneasca: BCR, BRD, Raiffeisen si Unicredit Bank pentru fondarea unei institutii atat de dinamice si pentru aducerea ei in faza de maturitate. Le multumesc sincer pentru aportul si viziunea in conducerea companiei de-a lungul anilor si in cadrul procesului negocierilor dintre noi si reiterez convingerea mea profunda ca viitorul rezerva multiple impliniri noii entitati”.

Marin Mitroi, director general RomCard, a adaugat: „Fiind primul centru de procesare a cardurilor din Romania, RomCard a contribuit substantial la implementarea, afirmarea si progresul acestei activitati in tara noastra, devenind in cei 16 ani de activitate  un nume cunoscut si respectat, atat in tara, cat si in straintate. Achizitionarea RomCard de catre Provus constituie un moment foarte important in acest domeniu,  in acest fel creandu-se un centru de procesare a cardurilor extrem de puternic in Romania, capabil sa ofere toata gama necesara de servicii cerute de piata si sa raspunda cu succes tuturor provocarilor tehnologice si de performanta ale domeniului”.

Firma RomCard a fost infiintata in anul 1994, fiind primul centru de procesare carduri din Romania. A inceput ca un centru de procesare interbancar pentru 5 banci romanesti (chiar bancile actionare): Banca Comerciala Romana, Banca Romana de Comert Exterior, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Agricola si Banca Ion-Tiriac.  Incepand cu anul 2000, pe fondul modificarilor din sectorul bancar, structura actionariatului s-a modificat, actionari fiind: Banca Comerciala Romana, Banca Romana pentru Dezvoltare, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Financiara SA.

In urma certificarilor primite de la organizatiile internationale (MasterCard, VISA, JCB, Diners), domeniul de activitate al companiei cuprinde: autorizarea tranzactiilor cu card bancar (front office), gestionarea bazei de date de comercianti (back office), servicii de e-commerce, suport clienti, prevenire fraude si dispute electronice, servicii care in prezent sunt prestate catre cele mai importante17 banci din Romania.

Cresterea activitatii,  rezultat al diversificarii continue a serviciilor si extinderii portofoliului de clienti, s-a concretizat in rezultate financiare excelente. In perioada 2006-2009, societatea a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de circa 22%, de la 3,1 milioane lei in 2006, la 5,62 milioane lei in 2009, principalii indicatori ai performantei financiare inregistrand valori importante in 2009: rata rentabilitatii financiare a fost de 40,82%, iar rata rentabilitatii economice de 34,18%. 
###

Despre BRD – Groupe Société Générale
BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. Banca are 2,5 milioane de clienti si opereaza o retea de 930 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 157.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati – cheie: Retail banking, servicii financiare si asigurari; Private banking, Global Investment Management & Services; Corporate & Investment Banking.

Despre BCR SA
BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate – prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil “one-stop-shop” de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale.
Este o companie performanta care apreciaza angajatii performanti. Ofera o gama larga de produse si servicii specializate prin intermediul retelei proprii si al partenerilor, ceea ce inseamna ca ofera multiple posibilitati angajatilor de a se dezvolta in cadrul echipei UniCredit. In Romania, din Grupul UniCredit fac parte, de asemenea, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata locala, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare de calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 500 agentii in toata tara), phone banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking), internet banking (Raiffeisen Online). Banca are aproape 2 milioane de clienti persoane fizice,  peste 100.000 IMM-uri si 6.600 corporatii mari si medii. Raiffeisen International, actionarul majoritar, opereaza una dintre cele mai extinse retele bancare din Europa Centrala si de Est, activand in 17 piete din regiune prin banci subsidiare, companii de leasing si o gama larga de furnizori de servicii financiare. Cei 56.000 de angajati ai grupului deservesc peste 15 milioane clienti in cele 3.000 de agentii. Raiffeisen International, listata la Bursa din Viena, este o subsidiara a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), care detine 72,5% din actiuni.

Despre Deloitte
Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme Swiss Verein, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre. Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resurse internationale, precum si expertiza locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor peste 169.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Despre Reff & Associates
Societatea de avocati afiliata Reff si Asociații este integrata in practica multi-disciplinara de consultanta a Deloitte si afiliata unei retele internationale de cabinete de avocatura si departamente juridice care colaboreaza cu Deloitte in intreaga lume. Avocatii ofera consultanta clientilor din Romania in diverse aspecte precum fuziuni si achizitii, drept societar si comercial, drept financiar, bancar și piata de capital, imobiliar, project finance, dreptul muncii, litigii comerciale si fiscale, precum si proprietate intelectuala.

Despre Badea Clifford Chance
Badea Clifford Chance este parte integranta a Clifford Chance, cea mai mare firma de avocatura din lume, care include 29 de birouri in 20 de tari. Biroul Clifford Chance din Romania are trei parteneri si un numar total de 45 de avocati. Badea Clifford Chance a fost in mod constant implicata in tranzactii complexe de achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, fuziuni, imprumuturi sindicalizate, project finance, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare, proiecte energetice etc. Printre clienti se numara institutii financiare importante, banci internationale si de investitii, companii globale, fonduri importante de private equity si fonduri de real estate, precum si dezvoltatori imobiliari internationali.

Adauga comentariu

*

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării presupune că ești de acord cu utilizarea cookie-urilor. Informații suplimentare

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close