Inca 10 lucratori de politie de la PTF Albita cercetati penal
In completarea celor doua comunicate emise in data de 21 februarie 2011, privind masura retinerii a 30 de lucratori de politie de frontiera, va informam ca, in aceeasi cauza, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inca alti 10 lucratori de politie de la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Albita, jud. Vaslui, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata si sprijinire a unui grup infractional organizat, dupa cum urmeaza:
FLOREA CORNELIU, agent sef de politie (10 acte materiale), PANAITE CORNELIU, agent sef adjunct de politie (4 acte materiale), BIRLAD RAIMOND-NARCIS, agent de politie (7 acte materiale), PAVELIUC CIPRIAN – EMIL, agent principal de politie (4 acte materiale), DIEAC LUCIAN, agent de politie (8 acte materiale), ASIMINE VLAD, agent de politie (4 acte materiale), POPOVICI CIPRIAN – NICOLAE, agent sef adjunct de politie (13 acte materiale), LADARU GEORGE – VALENTIN, agent de politie (16 acte materiale), BEJAN DECEBAL, agent sef adjunct de politie (7 acte materiale), PETCU ROMICA, agent sef de politie (4 acte materiale).
Celor 10 inculpati li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 22 februarie 2011, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore. La aceeasi data, cei 10 inculpati sunt prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala Anticoruptie, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Inspectoratul General al Politiei de Romane, Jandarmeria Romana.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Sursa: DNA