Emil Boc despre rezultatele combaterii muncii la negru

Emil Boc:

Buna ziua tuturor. Bine v-am gasit la aceasta conferinta de presa. Ea se doreste a fi o sinteza a controalelor efectuate pe noua legislatie a muncii, in vederea combaterii muncii la negru. Asa cum stiti, Guvernul si-a asumat raspunderea pentru un nou Cod al Muncii, un Cod al Muncii care si-a propus sa aduca romanilor mai multe locuri de munca, sa combata munca la negru si sa flexibilizeze relatiile de munca. De asemenea, in calitate de ministru interimar al Muncii, am dispus ca in perioada 1 mai – 1 iunie 2011 sa se realizeze controale mixte – Inspectia Muncii, Politie, Jandarmerie, Garda Financiara – pentru combaterea muncii la negru. Pot sa va spun ca, in acest interval de timp despre care am vorbit, s-au derulat 11.128 de controale si au fost aplicate amenzi in valoare de 14,142 milioane de lei doar pentru munca fara forme legale.
Acum, in ceea ce priveste rezultatele concrete ale legislatiei muncii nou-adoptate, combinata cu activitatea institutiilor statului de combatere a muncii la negru – astazi sunt in masura sa va prezint o situatie centralizata pe o si ceea ce putem constata este urmatorul lucru: ca in intervalul 1 mai 2011 – 1 iunie 2011, s-au inregistrat in Romania 353.339 de noi contracte de munca. Subliniez 353.339 de noi contracte de munca. In cadrul acestor contracte noi de munca, ponderea covarsitoare o au contractele pe durata nedeterminata, in proportie de 68%, adica 239.247 sunt contracte pe durata nedeterminata si 114.092 contracte de munca pe durata determinata, deci aproximativ 32%.
Asa cum am spus si la data adoptarii Codului Muncii, contractele pe durata nedeterminata sunt si raman regula fundamentala in Romania.
In concluzie, in doar o luna de zile a fost posibil sa aducem pe piata muncii 353.000 de noi contracte de munca. Asta inseamna ca cei care au contracte de munca nu mai depind de asistenta sociala a statului si se fac economii la bugetul de stat. Pe de alta parte, tot atatea persoane cate contracte de munca noi sunt, sunt persoane care au asigurare de salariu, asigurare la sanatate, la somaj si la pensie. Asta inseamna sa faci o reforma, care sa aiba eficienta si rezultate concrete, pentru ca in acesti doi ani am derulat zece reforme fundamentale ale statului: de la salarizare la pensii, de la asistenta sociala la legislatia muncii, de la justitie la educație si sanatate. Unele reforme isi vad rezultatele in timp, altele chiar in termeni concreti, la o luna de zile pot sa-si arate rezultatele in aplicarea lor. Astazi, in Romania, contracte active – deci primele sunt contracte noi in intervalul pe care l-am mentionat, in interval de o luna – acesta este numarul de contracte de munca active in Romania, astazi, 6.315.381.
Ce ne spune aceasta cifra, care vizeaza numarul total de contracte de munca, active astazi in Romania? Ne spune ca este cel mai mare numar de contracte de munca, din 2008 incoace, de cand exista registrul electronic centralizat de evidenta a salariatilor. Pana in 2008, nu a existat un registru electronic centralizat de evidenta a salariatilor, in Romania. Deci, am depasit numarul contractelor de munca existente in anul 2008, an inainte de declansarea crizei si a recesiunii in Romania. Ce inseamna asta? Inseamna faptul ca afirmatia confirmata de statistica, potrivit careia, Romania a iesit oficial din recesiune, este continuata si confirmata si de cresterea numarului contractelor de munca, pentru ca nu se poate sa iesi oficial din recesiune si sa scada numarul contractelor de munca sau sa creasca numarul de someri. Asa cum veti vedea, avem o crestere a numarului contractelor de munca, si cel mai imbucurator fapt este ca am depasit numarul contractelor de munca existente in anul 2008. Cum? Aveti aici cateva statistici. In 31 decembrie 2008, erau 6.230.353 de contracte de munca; in decembrie 2009, 5.924.571; in iunie 2011, 6.315.000. Deci, a fost depasit cu mult numarul contractelor de munca din luna decembrie 2008.
Va prezint un grafic al evolutiei 1 mai – 1 iunie. O crestere exponentiala, a numarului contractelor de munca, pe parcursul lunii mai. Dupa cum vedeti, aceasta tendinta este crescatoare. Acum, uitati o evolutie a contractelor de munca din ianuarie 2008 pana in 31 mai -1 iunie 2001. Daca, in ianuarie 2008, aveam 5.933.246 contracte de munca, s-a ajuns la un varf, ca numar de contracte de munca, in noiembrie 2008, la 6.296.205. Aici a fost varful cel mai mare; in 2008, in noiembrie. A urmat perioada de criza si recesiune si, dupa cum vedeti, incepand cu 2011, odata cu iesirea Romaniei din recesiune, cu doua trimestre consecutive, de crestere economica, avem si cresterea numarului contractelor de munca, ajungand, asa cum am spus, in mai 2011, la sfarsitul lunii, la 6.315.381 contracte de munca.
Aici suntem in momentul de fata, deci peste nivelul anului 2008, inclusiv luna noiembrie, ca o dovada a faptului ca iesirea din recesiune este confirmata si de cresterea numarului contractelor de munca.
Acum, o evolutie pe judete a numarului contractelor de munca care au fost incheiate in luna mai. Vedeti, cele mai multe contracte de munca sunt in Bucuresti, in Constanta, Timis, Cluj, Prahova, Brasov, Iasi. Acestea sunt judetele care au cea mai mare crestere a numarului contractelor de munca. Avem si o schita pe verticala, sa puteti observa acest lucru.
Deci, Bucuresti, Constanta, Timis, Cluj, Prahova, Brasov, Iasi, Bihor, Dolj, Ilfov, Arges, daca este sa vorbim de cele mai importante judete, ca numar de contracte de munca, incheiate in luna mai.
Acum, in ce domenii s-au incheiat cele mai multe contracte de munca, in luna mai? Cele mai multe contracte de munca sunt in industria prelucratoare – 61.407. Am luat cateva exemple, doar din sirul intreg de clasificari CAEN.
In domeniul comertului cu ridicata si cu amanuntul, inclusiv repararea autovehiculelor si a motocicletelor, aveti 61.155.
In domeniul constructiilor, aveti 60.298. La hoteluri si restaurante, in turism, sunt 22.453, tranzactii imobiliare – 21.486, transport si depozitare, agricultura, silvicultura, pescuit, activitati profesionale, stiintifice, tehnice sunt cele mai importante domenii unde am avut noi contracte de munca, in luna mai, repet, in interiorul celor 353.339 de contracte de munca.
Acum, sirul poate continua si cu alte exemple: sanatate, asistenta sociala, informatii, comunicatii, invatamant, intermedieri financiare si asigurari, acte de spectacole, cultural-recreative, industria extractiva. Repet, sunt cele mai importante domenii selectate, pentru a oferi numarul contractelor de munca. Acolo unde sunt sub o mie de contracte de munca nu am trecut in acest grafic, pentru ca ar fi fost insuficient spatiu, pentru a vi-l prezenta.
Acum, inainte de a trece la somaj, acestea sunt datele sintetice in ceea ce vizeaza efectul noului Cod al muncii, coroborat cu aceste controale pe care le-am efectuat timp de o luna pentru combaterea muncii la negru.
Vreau sa se stie ca nu este nicio pauza in lupta impotriva evaziunii fiscale. Controalele vor continua si in luna iunie. Am discutat chiar astazi, cu domnul secretar de stat Ivaschescu pentru ca si in luna iunie aceste controale sa fie mentinute, astfel incat sa aducem in continuare mai multe locuri de munca la suprafata, care, pana acum, erau la negru. Avem legislatia aferenta, avem autoritati ale statului, trebuie doar sa-si faca datoria si vointa politica sa fie mentinuta, pentru ca, atunci cand se doreste, acest exemplu este clar ca se poate aduce in economie locul de munca, astfel incat el sa fie platit conform legii si nu la negru, asa cum era in multe situatii de pana acum.
Acum, o scurta trecere in revista a ceea ce inseamna somaj. Spuneam, Romania a iesit oficial din recesiune. Aceasta informatie, aceasta stare de fapt este confirmata, pe de o parte, de numarul contractelor de munca in crestere, pe de alta parte, de scaderea numarului de someri in Romania.
Vreau sa fiu foarte direct si realist – nu se schimba, de pe o zi, pe alta, nivelul de trai al romanilor, odata ce tara a iesit din recesiune. Mai trece un timp, pana cand, efectiv, si in buzunare, resimtim acest lucru. Ceea ce este important ca directia este corecta, o directie de crestere economica, 1,5-2%, anul acesta, 3,4-4%. Aceasta crestere economica va fi aceea care, pana la urma, o vor resimti in buzunare si romanii, mai ales pe parcursul anului 2012, cu conditia sa nu facem niciun pas inapoi de la reformele pe care le-am consacrat si pus in aplicare si mai mult decat atat, continuarea reformei companiilor de stat, o reforma extrem de importanta pentru ceea ce inseamna sanatatea sistemului public din Romania. Acum sa trecem la somaj. Rata somajului astazi, intai, luam data de 1 iunie, data de ieri, si sunt datele pe care le avem de la sfarsitul lunii mai, rata somajului este de 4,97%, cu 0,44 puncte procentuale mai mica decat in aprilie 2011. In ceea ce priveste numarul de someri, 453.067 persoane cu 40.371 mai putine persoane in somaj, decat la sfarsitul lunii aprilie 2011.
Aici este un grafic al evolutiei somajului din perioada ianuarie 2008, pana la sfarsitul lui mai 2011. Dupa cum vedeti, am plecat de la 4,2% rata somajului in 2008, an de maxima crestere economica, +8 crestere economica, si am ajuns la un varf, in martie 2010, de 8,39%, varful somajului in Romania, in perioada crizei si recesiunii, dupa care, treptat, rata somajului coboara si, vedeti, scade accentuat, incepand cu trimestrul I, 2011, de la 6,58%, la 5,92%; 5,41%, acum, 4,97%. Deci, si acest lucru confirma ca, incet, dar sigur, Romania merge intr-o directie de crestere economica si lasa in trecut partea care a tinut de cadere economica, si mai grea, din punct de vedere al consecintelor pentru populatie. Daca ne raportam la perioada decembrie 2008, vedeti ca in acest moment avem 4,4% rata somajului in decembrie 2008 si 4,9% in mai 2011. Deci, ne apropiem de rata somajului care era in decembrie 2008, adica, iarasi, o dimensiune care arata trendul sanatos, pe care il avem de coborare treptata, dar sigura, a somajului, in Romania, cu varful, despre care am vorbit, martie-aprilie 2010. Aici avem un grafic care arata evolutia clara, de la varful somajului, in martie 2010, 8,39% pana la 4,97%, in momentul de fata.
In ceea ce priveste judetele care au somaj, aceasta analiza ce ne spune? Avem o medie a somajului de 4,97%. Rata cea mai scazuta a somajului este de 1,9%, in Timis; rata cea mai mare, de 9,5% in Vaslui. Faptul bun este acela ca nu mai avem niciun judet cu o rata a somajului de peste 10%. Si avem judete cu o cifra a somajului sub medie, intre 4 si 4,97%, si putem sa ne uitam aici la Satu Mare, la Caras-Severin, la Valcea, Sibiu, Brasov, Suceava – sunt județe care au o rata intre 4 si 4,97%. Sunt alte judete care stau si mai bine, in sensul ca au o rata a somajului si mai mica, intre 1 si 4%- Maramures, Bihor, Arad, Timis, Ilfov, Constanta, Bistrita, Botosani – sunt judete care au o rata a somajului intre 1 si 4%. Sunt judete care au rata peste medie, intre 4 si 9%, cele cu albastru, pe care le puteti vizualiza, si Vaslui, care are singurul intre 9 si 10%, cifra a somajului. Ceea ce noi accentuam atat la nivelul Guvernului, cat si la nivelul Ministerului Muncii, este sprijinirea firmelor care angajeaza someri, pentru ca avem resurse de la bugetul de stat pentru finantarea firmelor care angajeaza someri, iar aceste resurse financiare se distribuie, dupa cum urmeaza.
Firmele care angajeaza someri in varsta de peste 45 de ani sau care isi cresc singuri copiii, somerii care isi cresc singur copiii, adica familiile monoparentale, angajatorii care angajeaza asemenea persoane beneficiaza de o subventie lunara de 500 de lei pe luna, adica cinci milioane de lei vechi. De asemenea, firmele care angajeaza someri care mai au trei ani pana al pensie, beneficiaza din partea statului, prin Ministerul Muncii, de un sprijin financiar de 500 de lei, de cinci milioane de lei vechi, pe luna, daca angajeaza un somer, care mai are trei ani pana la pensie.
De asemenea, daca e vorba de angajarea tinerilor in campul muncii, vreau sa stiti ca, in functie de nivelul studiilor, firmele care angajeaza tineri cu nivel de pregatire primar sau gimnazial, aici, beneficiaza de un sprijin de 500 de lei pe luna, de la stat; daca au studii liceale sau postliceale – 600 de lei ofera statul firmei care angajeaza un tanar; daca angajeaza un tanar cu studii universitare – 750 de lei, vine statul si contribuie la plata drepturilor salariale ale tanarului care este angajat de catre o firma.
Mai mult decat atat, mai exista sprijin, din partea Ministerului Muncii si a Guvernului, pentru angajarea tinerilor, pe perioada vacantelor. Vedeti, 250 de lei, contravaloarea lunara a serviciului, inclusiv instruirea teoretica a ucenicului sau pentru studenti care sunt angajati pentru cel mult 60 de zile, pe perioada vacantelor. Angajezi studenti, beneficiezi de un sprijin din partea statului, de 250 de lei, tocmai pentru a avea mai multe locuri de munca si, dupa cum vedeti, ne-am orientat cu acest sprijin al statului spre cele doua categorii care isi gasesc mai greu un loc de munca, acum, in Romania. Cei peste 45 de ani sau mai au numai cativa ani pana la pensie si tinerii absolventi care isi gasesc, iarasi, mai greu un loc de munca, aici statul vine si sprijina in mod direct firmele care angajeaza someri pentru a putea sa aiba noi locuri de munca.
Acestea sunt cele mai importante modificari pe care vi le-am prezentat cu privire la evolutia contractelor si a ratei somajului, in perioada pe care am analizat-o: 1 mai – 1 iunie. Eu spun ca este un rezultat pozitiv si care trebuie sa fie continuat prin activitatea intensa a structurilor statului si aplicarea fara exceptie a legii, potrivit principiului ca nimeni nu este mai presus de lege in aceasta tara, inclusiv in ceea ce priveste combaterea muncii la negru. /…./
Daca dumneavoastra aveti intrebari.
Reporter: Ati spus ca aceste controale vor fi continuate – ati discutat cu domnul Ivaschescu, acest lucru, ar trebui sa fie facut de viitorul ministru al muncii. Este domnul Ivaschescu urmatorul ministru, in conditiile in care este, din cate stim noi, secretar de stat pe problematicile privind asistenta sociala.
Emil Boc: Asa si este. Decizia de continuare a controalelor apartine ministrului interimar al muncii, subsemnatului. Sper ca si viitorul ministru al Muncii sa nu iasa din cuvantul primului-ministru si sa renunte la aceste controale. Veti avea si vom avea un nou ministru al Muncii pana la sfarsitul acestei saptamani, asa cum am declarat ieri, la conferinta de presa de la Palatul Victoria.
Reporter: Sulfina Barbu a fost data drept sigura.
Emil Boc: Avem o lista scurta, in acest moment, pe care o analizam si, repet, pana la sfarsitul saptamanii vom avea un nou ministru al Muncii.
Reporter: Ne puteti spune cine este pe aceasta lista scurta?
Emil Boc: Cred ca aceasta discutie este, in primul rand, in interiorul PD-L si, dupa aceea, discutii cu presedintele Romaniei.
Reporter: Mai sunt 24 de ore pana cand se termina mandatul dumneavoastra de interimar
Emil Boc: V-am spus: vom avea un nou ministru al Muncii pana la expirarea termenului legal de interimat.
Reporter: Astazi, 140.000 de politisti au aflat ca norma de hrana le-a fost taiata. Cum comentati acest lucru? Se intampla acum, in acest moment, si au aflat tot astazi ca in iulie pot primi norma aceea completa, dar sa fie anuntat la inceput de luna. Cum comentati acest lucru?
Emil Boc: E o decizie luata exclusiv la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor si care este cu caracter temporar, asa cum a anuntat ministrul, urmand ca in luna iulie sa se reintre in normalitate, iar ministrul de Interne a oferit explicatiile pe care le-ati auzit cu totii.
Reporter: Se va intampla la fel si la Ministerul de Finante?
Emil Boc: Nu am o asemenea informatie la Ministerul Finantelor.
Reporter: Politistii ameninta cu noi proteste. Se pare…
Emil Boc: Dialogul trebuie sa fie singura solutie de rezolvare a tuturor conflictelor care, la un moment dat, pot aparea in societate.
Reporter: Cum va functiona acea noua institutie de control al averilor mari nedeclarate? Concret…
Emil Boc: Prin intermediul unui departament special in interiorul ANAF-ului.
O structura cu persoane bine determinate si pregatite. Aceasta structura face parte si din cadrul acordului pe care-l avem cu Comisia Europeana, si oameni din aceasta structura vor fi specializati si vor beneficia de expertiza, inclusiv din strainatate, din SUA, astfel incat sa invatam cele mai bune practici pentru a realiza inclusiv controlul averilor mari in Romania, pentru ca toti sa se supuna legii, iar cei care au o avere dobandita ilegal sa suporte rigorile penale si, in acelasi timp, la Fisc sa se adune banii necesari pentru sustinerea bugetului, potrivit obligatiilor fiscale pe care le plateste orice cetatean.
Reporter: Dar cum ii veti /…/ pe cei care vor fi controlati?
Emil Boc: Este vorba de o analiza de risc, facuta in speta prin metode specifice domeniului respectiv, care nu are nicio legatura cu vreo componenta politica sau de alta natura – asa cum se face si in America sau intr-un alt stat democratic.
Reporter: Ce planuri aveți pentru Autostrada Transilvania?
Emil Boc: Ea trebuie sa mearga mai departe, urmeaza ca negocierile sa fie finalizate la nivelul Ministerului Transportului, impreuna cu Bechtel.
Reporter: Ce stiti despre /…/ de la Bistrita-Nasaud?
Emil Boc: Nu stiu nimic, pentru ca e vorba de exercitarea unei autoritati a statului, printr-o structura care este independenta de celelalte puteri, iar, intr-o asemenea structura, fiecare raspunde in fata legii, potrivit faptei pe care a savarsit-o, iar Justitia este cea care transeaza, in maniera finala, daca persoana este sau nu vinovata.
Reporter: Domnule premier, revenind la problemele cu contractele de munca: ne-ati spus cate contracte de munca sunt active. Cate contracte au fost inchise? Pentru ca ne-ati spus cate s-au incheiat, dar au fost inchise si un numar de contracte /…/
Emil Boc: Au fost incheiate acele contracte carora le-a expirat durata de valabilitate.
Reporter: Nu aveti un numar?
Emil Boc: Nu am in acest moment un numar pentru ca pe mine ma intereseaza in primul rand sa stiu, in luna mai, contracte noi incheiate, astea sunt – 353 de mii -, si ma intereseaza contractele active. In contractele acestea, active, evident ca sunt eliminate acele contracte care au iesit ca valabilitate din termen, iar, repet, vestea imbucuratoare a fost, aici, aceea ca am depasit numarul de contracte de munca din 2008 – contracte active -, adica, la momentul de astazi, eliminate fiind acele contracte care nu mai sunt in vigoare, avem aceste contracte de munca active, ca numar peste numarul din noiembrie 2008, din ianuarie 2008, asa cum aveti acest grafic.
Reporter: Daca aveti un numar, macar cate persoane au doua-trei contracte /…/ Emil Boc: Acest lucru este imposibil de stiut. Nu avem aplicatia electronica, ce sa ne poata permite in acest moment o asemenea analiza. Probabil ca, in timp, se va putea sti acest lucru.
Reporter: Exista o diferenta intre numarul de contracte active si numarul de salariati /…/
Emil Boc: Este posibil acest lucru. Statistica ne ofera, la un moment dat, numarul oficial de contracte de munca, per persoane. Ce pot sa va spun este ca aici avem aceste date, pe care la Ministerul Muncii, pe baza Registrului electronic de evidenta salariatilor, le avem in momentul de fata – aceste contracte de munca nou incheiate.
Reporter: Vreau sa va intreb cat a crescut contributia la pensii, in ultima luna, avand in vedere acest numar impresionant de contracte nou incheiate?
Emil Boc: E prematur sa poti face o asemenea evaluare, sa inchei contracte, si in luna urmatoare se platesc contributiile, astfel incat sa putem vedea consecintele practice, banuiesc.
Declaratia se depune in luna in luna urmatoare. Vom vedea.
Reporter: Spuneați ca avem o rata a șomajului de 4,97%. Asta inseamna ca romanii o duc mai bine?
Emil Boc: Nu incercati sa spuneti altceva decat am spus.

Inca, in Romania, nu este lapte si miere. Inca, romanii o duc greu, si inteleg asta. Inteleg ca multi sunt nemultumiti, dar, ce trebuie sa intelegem este urmatorul lucru: ca am trecut cu tara prin furtuna. Mai sunt nori pe cer, de criza, dar ne indreptam spre vremuri mai linistite – nu peste noapte, nu de pe o zi, pe alta – si ca rezultatele acestea, semnele acestea bune, iesirea din recesiune, numar mai mare de contracte de munca, scaderea cifrei somajului, cel mai mare volum al exporturilor dupa ’89, cresterea productivitatii muncii sunt date care adunate ne arata ca mergem intr-o directie buna care va duce la cresterea economica pe care o vor resimti si romanii in buzunare, in perioadele urmatoare. Asta spun. Dar in acelasi timp, repet, ințeleg starea de nemultumire a multor oameni, ca inca o duc greu. Dar ce s-ar fi intamplat daca Romania intra in colaps si ajungeam in imposibilitatea de plata a salariilor si pensiilor, daca n-am fi luat masurile despre care am vorbit? E greu acum sa te pui intr-un asemenea scenariu, dar acolo am fi ajuns daca noi cei care astazi conducem Romania n-am fi pus pe planul doi imaginea si sondajele de opinie, si am fi pus in primul plan interesul general de a salva tara de la colaps si a o trece prin furtuna pe care o cunoasteti ca am avut-o in Romania, determinata de criza economica mondiala, prin care toate tarile au trecut.
Credeti ca Romania a fost o insula, care a luat masuri grele? Uitati-va acum ce se intampla, inca, in multe tari din Uniunea Europeana. Uitati-va la ce masuri se iau in Germania sau in Marea Britanie. Aceste lucruri au fost, repet, nevoite. Am avut si contextul lui 2008, pe care il stiti cum a fost – fara bani la buget, cu cei de la BCR, bani din privatizare consumați, cu un deficit de 5,4%, pe o crestere de +8 – ce mai vreti? Toate relele s-au adunat la sfarsitul lui 2008 si am fost in aceasta situatie, pe care o cunoasteti.
Reporter: Si atunci, poetic, asa cum v-ati exprimat dumneavoastra…
Emil Boc: Nu prea e vreme de multa poezie. V-am spus doar mai plastic unele lucruri.
Reporter: Asa, mai plastic, cand se duc norii?
Emil Boc: Se duc incet, dar sigur, daca nu se fac pasi inapoi. Se duc spre vremuri mai linistite, daca nu se va cadea in patima populismului, din nou. Daca se renunta la reformele care au fost demarate, daca vor veni politicieni care vor promite iarasi lucruri care n-au acoperire, asa cum au facut cei de la sfarsitul anului 2008. Asta se poate intampla oricand, sa se revina la o situatie mai grava – daca aceste lucruri din nou s-ar intampla in Romania si nu s-a invatat nimic din lectia crizei si din lectia anului 2008. Daca vor fi politicieni care din nou sa repete greselile din 2008, tara va avea probleme. Va multumesc mult! Va doresc o dupa-amiaza placuta si va urez o colaborare excelenta, cu viitorul ministru al muncii!
Reporter: Ne veti prezenta viitorul ministru al muncii, aici, la Ministerul muncii?
Emil Boc: Voi fi obligat legal sa predau protocolului documentele necesare pentru continuitatea la Ministerul Muncii. /…./
Reporter: Ne puteti confirma daca Radu Negrescu, Marian Preda, Sulfina Barbu si Claudia Boghicevici au fost luați in carți ?
Emil Boc: Repet, este incorect fata de colegii mei. Va spun, avem o lista acum mai scurta. Am avut una mai lunga, avem una mai scurta pentru finalizare si pana la urma va fi o lista cu un nume, evident, si care va fi noul ministru al Muncii. Va multumesc si va doresc o seara placuta!

 Sursa: Guvernul Romaniei

Adauga comentariu

*

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării presupune că ești de acord cu utilizarea cookie-urilor. Informații suplimentare

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close