Infiintarea Comitetului interministerial in domeniul ordinii publice si sigurantei cetateanului
In M. Of. nr. 355 din 24 mai 2012 a fost publicata Decizia primului-ministru nr. 277/2012 privind infiintarea Comitetului interministerial in domeniul ordinii publice si sigurantei cetateanului.
Din cuprins:
ART. 1
Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, se constituie Comitetul interministerial in domeniul ordinii publice si sigurantei cetateanului, denumit in continuare Comitetul, avand componenta prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta decizie.
ART. 2
Comitetul are urmatoarele atributii principale:
a) formuleaza propuneri si recomandari privind problemele specifice din domeniul ordinii publice si sigurantei cetateanului;
b) asigura coerenta fundamentarii si implementarii Programului de guvernare si a politicilor guvernamentale din domeniile respective;
c) asigura comunicarea interministeriala din domeniul respectiv, precum si armonizarea punctelor de vedere ale ministerelor implicate;
d) coordoneaza monitorizarea implementarii politicilor publice in domeniile respective;
e) informeaza trimestrial Guvernul cu privire la prioritatile identificate si propune masuri pentru solutionarea acestora;
f) coreleaza politicile guvernamentale cu angajamentele si conditionalitatile asumate de Guvern in relatia cu organizatiile internationale.
ART. 3
(1) Comitetul prezinta Guvernului rapoarte de activitate periodice, la fiecare 3 luni.
(2) La solicitarea Guvernului, Comitetul va prezenta rapoarte asupra stadiului de implementare a politicilor guvernamentale intersectoriale gestionate de acesta.
ART. 4
(1) Comitetul isi desfasoara activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare si functionare, pe care il aproba in prima sedinta de lucru.
(2) Secretariatul tehnic al Comitetului este asigurat de Ministerul Administratiei si Internelor.
ART. 5
La lucrarile Comitetului pot participa, in calitate de invitati, reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor administratiei publice, ai institutiilor academice si de invatamant superior, ai organizatiilor societatii civile, ai structurilor asociative ale autoritatilor publice locale, care ar putea contribui la solutionarea unor probleme aflate pe ordinea de zi.
ANEXA 1. Componenta Comitetului interministerial in domeniul ordinii publice si sigurantei cetateanului
1. Ministerul Administratiei si Internelor
2. Ministerul Justitiei
3. Ministerul Afacerilor Externe
4. Ministerul Afacerilor Europene
5. Ministerul Finantelor Publice
6. Ministerul Mediului si Padurilor, prin Garda de Mediu
7. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
8. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor