Infiintarea Comitetului interministerial pe probleme sociale
In M. Of. nr. 355 din 24 mai 2012 a fost publicata Decizia primului-ministru nr. 291/2012 privind infiintarea Comitetului interministerial pe probleme sociale.
Din cuprins:
ART. 1
(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii se infiinteaza Comitetul interministerial pe probleme sociale, denumit in continuare Comitetul.
(2) Comitetul este condus de ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, care are calitatea de presedinte.
(3) Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale poate fi reprezentat la sedintele Comitetului printr-un secretar de stat din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, desemnat in acest sens.
(4) Ministerele si institutiile administratiei publice centrale care fac parte din Comitet sunt prevazute in anexa ce face parte integranta din prezenta decizie. Ministerele vor fi reprezentate la sedintele Comitetului la nivel de secretar de stat, iar institutiile administratiei publice centrale de catre conducatorii acestora.
(5) La lucrarile Comitetului pot participa, in calitate de invitati, reprezentanti ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului Romaniei, ai mediului de afaceri, ai societatii civile si ai structurilor asociative ale administratiei publice locale.
ART. 2
(1) Comitetul are ca obiective principale combaterea saraciei, incluziunea sociala, egalitatea de sanse si cresterea natalitatii.
(2) Comitetul prezinta Guvernului programul de masuri, precum si informari bilunare privind indeplinirea obiectivelor prevazute la alin. (1).
ART. 3
Comitetul se reuneste in sedinte ordinare bilunare sau, ori de cate ori este necesar, in sedinte extraordinare.
ART. 4
(1) Secretariatul tehnic al Comitetului este asigurat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) In termen de 7 zile de la intrarea in vigoare a prezentei decizii, Comitetul aproba prin hotarare regulamentul de organizare si functionare.
ANEXA 1. COMPONENTA Comitetului interministerial pe probleme sociale
1. Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
2. Ministerul Administratiei si Internelor
3. Ministerul Sanatatii
4. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
5. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
6. Ministerul Justitiei
7. Agentia Nationala pentru Romi
8. Institutul National de Statistica
9. Oficiul Roman pentru Adoptii