Impactul impozitului forfetar in sectorul HORECA din 2014

“Daca Fiscul ar face maine o inspectie fiscala la toate restaurantele din Bucuresti, ar trebui sa inchida in secunda doi 90% dintre localuri, deoarece majoritatea nu emit bonul fiscal”, considera Marcel Vulpoi, fondator si director general al firmei de contabilitate si consultanta Vulpoi & Toader Management (VTM).

El crede ca impozitul forfetar ce se va aplica de anul viitor in mai multe sectoare de activitate, cel mai afectat fiind HORECA, va reusi sa scoata la iveala evaziunea fiscala ce se face in aceste sectoare.

 “Cel mai tare restaurant din Bucuresti, situat in zona zero, ar trebui sa plateasca circa 16.000 euro pe an impozit forfetar, ceea ce inseamna pana in 50 de euro pe zi. Doua persoane nu cred ca mananca cu acesti bani in aceste localuri”, apreciaza Vulpoi.

In plus, contabilul sustine ca in 2-3 ani colectarea va merge foarte bine, pentru ca eforturile de reducere a evaziunii fiscale sunt reale si se vor vedea cat de curand.

“Ii stiu pe foarte multi dintre cei care lucreaza acum la Fisc si va asigur ca nu va mai merge sa rezolvi lucrurile cu plicul”

Mai mult, noul departament antifrauda infiintat de Guvernul Ponta va efectua de acum inainte controalele operative si, tinand cont ca acesta va fi coordonat de procurori, va fi mult mai greu sa se mai faca “intelegeri” asa cum se intampla cu inspectorii de la Garda Financiara.

Sursa: Wall-street

Adauga comentariu

*

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării presupune că ești de acord cu utilizarea cookie-urilor. Informații suplimentare

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close